TAAHÜTLERİMİZ
ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURTLARI
Taahhütnamesi
GENEL YURT KURALLARI
- Bu kuralların amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilere rahat, düzenli ve güvenli bir barınma ortamının sağlanmasıdır.
1. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait resmi yurt yönetmeliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi tarafından hazırlanan kurum içi yurt yönetmeliğinin koyduğu kurallar eksiksiz uygulanır.
2. Öğrenci en geç yurtta barınmaya başlayacağı güne kadar kayıt evraklarını teslim etmek zorundadır.
3. Öğrenci hastalandığında tedavi ( doktor, ilaç, tahlil vb. ) ücretleri kendisine aittir.
4. Öğrencinin kaydı, kayıt yaptığı dönem için geçerlidir. Bir sonraki dönem kaydı, dönem sonu mülakat sonucuna göre belirlenir.
5. Burs hakkı kazanan öğrenciler her yıl yeniden değerlendirilir. Burs miktarı yeni değerlendirmeye göre belirlenir.
6. Öğrenci ve veli, telefon ve diğer iletişim bilgilerinin değişikliklerini yurt idaresine bildirmekle yükümlüdür. Bundan kaynaklanan herhangi olumsuz bir durumdan yurt idaresi sorumlu değildir.
ÖĞRENCİYE TESLİM EDİLEN EŞYALAR
a- 1 Adet Baza+ baza başlığı + yatak
b- 1 adet battaniye veya yorgan
c- 1 adet nevresim takımı
d- 1 adet yastık
e- 1 adet tek göz elbise dolabı
f- 1adet çalışma masası
g- 1 Adet sandalye
h- Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
i- Ortak alanda TV ve 24 saat Wi-Fi internet
j- Çamaşır yıkamak için ortak alanda tahsis edilmiş çamaşır makineleri (temizlik malzemesi verilmez)
-Yurtlarda kalan öğrenci, yurt yönetiminden teslim aldığı bütün eşya ve malzemeden sorumludur. Öğrenci yurttan ayrılırken teslim aldığı tüm malzemeyi Yurt İdaresine eksiksiz ve hasarsız olarak teslim etmekle yükümlüdür. Kayıp ve hasarlı eşya / malzeme bedeli öğrenciden tahsil edilir.
Yukarıda sayılan hizmetlerin sunumunda meydana gelebilecek aksaklık, gecikme, arıza vb. durumlardan dolayı sözleşme iptal edilemez.
MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER
7. Öğrenci yurt aidatlarını sözleşmede belirtildiği şekilde yerine getirmekle yükümlümdür.
8. Öğrenci yurda yerleşirken, yurt demirbaşlarına verilebilecek zararların tazmini için ileride iade edilmek üzere, bir aidat tutarı kadar depozitoyu, verilen hesaba yatırmayı kabul etmiştir.
9. Depozito kesinlikle aidat yerine sayılamaz.
10. Dönem içinde yurttan ayrılan öğrencinin depozitosu iade edilmez, öğrenci yurda kesin kayıt yaptırırken bu uygulamayı kabul etmiştir.
11. Üniversiteler arası yatay geçişler ve üniversiteden mücbir sebepler nedeni ile ayrılmalar dışında, öğrenci dönem içerisinde yurttan kendi rızası ile ayrılmak istediğinde sözleşmeden doğan (yılsonuna kadar) bütün ödemeleri yapmayı kabul etmiştir.
12. Öğrenci, yeni aidat sistemine göre belirlenmiş işlemleri yapmayı, velisine yaptırmayı kabul eder. Şöyle ki, öğrenci velisi alBarakaTürk Katılımbankasından kendi adına hesap açar, bankanın sunmuş olduğu taahhütnameyi ve hesabından aidat tutarı kadar paranın banka tarafından çekilmesini bildirir formu imzalar. İlk aidatı ve depozitoyu hesabına yatırır, hesap bilgilerini kalacağı yurda bildirir. Daha sonraki aidatları her ayın 20’ini geçmemek üzere düzenli olarak ilgili banka şubesine ödenmesini temin eder.
13. Ensar Vakfı Rize Şubesine ait yurtlarda kesinlikle elden para alınmaz, para iade edilmez. Gerek aidatlar gerekse depozitolar alBaraka Türk Katılım Bankası Rize Şubesi tarafından belirlenen bankadaki ilgili hesap veya hesaplar üzerindenyürütülür.
14. Yurt aidatlarını 2 ay (60 gün) ödemeyen öğrenci, makul bir belge sunmayı, aksi takdirde Ensar Vakfı Rize Şubesinin (iktisadi işletmesinin) kendisi ile ilgili vereceği kararı kabul eder.
YURT GİRİŞİ- YOKLAMA VE İZİNLER
15. RTE Üniversitesi akademik takviminde belirtilen dönem başlangıç ve bitiş tarihleri, yurtların açılış ve kapanış tarihleri olarak kabul edilir.
16. Yurtlar 1. ve 2. dönem final sınavları bitiminden sonra kapatılmaktadır. Bütünleme sınavlarına kalan öğrenciler Ensar Vakfı Rize Şubesine ait nöbetçi olarak seçilen yurtlardan herhangi birine nakil edilebilirler.
17. Yurtlara giriş akademik takvimin iki gün öncesidir.İdare,erken gelen öğrenciyi nöbetçi yurtlara yerleştirip daha sonra kendi yurduna gönderebilir.
18. Yurt binasına giriş –çıkış, turnikelerden parmak izi yada yüz okuma sistemi ile yapılır.
19. Yurda son giriş bahar dönemi; hafta içi 21.00’dır. Kış döneminde ise hafta içi :20.00 dır
20. Öğrencilerin günlük yoklaması hafta içi en geç 21.00-22.00;dir. Her öğrenci yurt idarecisine görünerek yurtta olduğunu belirtir. Bunun dışındaki yöntemlerle (telefon, mesaj, arkadaşı aracılığıyla vb.) öğrencinin yoklaması kabul edilmez.
21. Öğrenci hafta içi-hafta sonu evci izin formunda beyan ettiği adreslere evci çıkabilir. Bunun için en az 1 gün önce yurt yönetimine kalacağı yeri ve süresini evci izin defterine’neyazarak bildirmek zorundadır.
22. Yatılı kalmak için telefonla izin alınmaz.
23. Öğrencilerin resmi tatillerde ve evci izinlerinde sorumlulukları veliye aittir. Evci iznine çıkmış öğrencinin yurda zamanında dönmesinden velisi sorumludur. Öğrencinin evci izninden dönüşünü veli, yurda haber vermekle yükümlüdür.
24. Öğrenciye gelen kargoların ödemeleri yurt idaresi tarafından yapılmaz.
25. Ziyaretçiler güvenliğe kimlik bırakmak suretiyle 2 saatliğine ziyaretçi bölümünde kabul edilir. Yurt binasına girişleri idarenin onay ve gözetiminde ziyaretçi kartı ile olur.
26. Ziyaretçiler Yurt İdaresi’ne kayıt yaptırması koşulu ile 08:30 - 22:30 saatleri arasında Yurt İdaresi tarafından belirlenen alanlarda misafir edilebilir. Ziyaretçilerin öğrenci odalarına çıkmalarına veya odalarda konaklamalarına müsaade edilmez. Ziyaretçilerin kurallara uymamalarından ve verebilecekleri tüm zararlardan ziyaret edilen öğrenci sorumludur.
27. Yurda aile üyeleri dâhil olmak üzere yatılı misafir kesinlikle kabul edilmez.
28. Yurda öğrenciyle birlikte gelen misafir kendini güvenliğe tanıtmak zorundadır.
29. Yurda Yangın kapısından giriş-çıkış yapmak yasaktır
KAHVALTI-YEMEK SERVİSİ
30. Kahvaltı ve akşam yemeği yemekhanede yenir. Yemekhanenin araç ve gereçleri yemekhane dışına çıkarılamaz. Yemek saatleri dışında yemekhane kullanılamaz.
31. Kahvaltı hafta içi 07.00-09.00, hafta sonu 08.00-11.00 saatlerinde servis edilir.
32. Akşam yemeği 17.00-18.30 saatleri arasında servis edilir.
33. İkinci öğretim öğrencilerinin akşam yemek saati 15.00-16.00 saatleri arasıdır. Bu saatler dışında yemek servisi yapılmaz.
DÜZEN-TEMİZLİK
34. Yurt içerisinde huzur, düzen, disiplini bozacak şekilde hareket ve davranışlarda bulunulamaz.
35. Öğrenciler, Yurt İdaresi tarafından yerleştirildikleri odalarda kalmak zorundadırlar. Ancak Yurt İdaresi gerektiğinde öğrencinin odasını değiştirebilir. Öğrenci belirtilen sürede değişikliğe uymakla yükümlüdür.
36. Odalarda bozulacak, koku yapacak yiyecek-içecek bulundurulamaz.
37. Öğrencilerin odaları ve eşyaları; güvenlik, temizlik, yönetmelik ve taahhütname kurallarına uyulup uyulmadığının kontrolü amacıyla, Yurt İdaresi tarafından kontrol edilebilir, buna itiraz edilemez.
38. Odadaki yatak yerleri değiştirilemez (yatak birleştirme, odanın imkânlarını etkileyecek değişiklikler, vb.).
39. Yurt içerisinde, ortak kullanım alanlarında ve özellikle yapılan programlar esnasında eşofman ve pijama ile dolaşılamaz.
40. Oda içerisinde diğer kişileri rahatsız edecek kılık- kıyafet ile dolaşılamaz.
41. Kılık-kıyafet milli ve manevi değerlerimize ters düşmeyecek şekilde belirlenmelidir.
42. ENSAR VAKFI’nın vereceği onay doğrultusunda, yurdun uygunluğuna göre misafir öğrenci grupları yurtta ağırlanabilir. Bu öğrenci grupları, idarenin uygun bulduğu, yatağı boş olan öğrencilerin odalarına yerleştirilir.
43. Odaların temizlik ve düzeninden öğrenci sorumludur. Oda, çıkışlarında düzenli bir şekilde bırakılır.
44. Öğrenci odanın temizlik ve düzenini, odayı paylaştığı diğer öğrencilerle dönüşümlü olarak aynı özen ve hassasiyetle yapmalıdır. Odanın temizliği için malzemeyi öğrencilerin kendileri temin eder.
45. Öğrenci para, değerli-değersiz eşyalarını kendisi korumak zorundadır. Para ve değerli eşyalarının kaybından yurt idaresi sorumlu tutulamaz.
46. Başkasına ait eşyalar, izinsiz olarak kullanılamaz, zarar verilemez.
47. Yurtlara ayakkabı ile girilemez. Ayakkabılar koridorda bırakılamaz; ayakkabılığa konulmak zorundadır.
48. Etüt odaları, düzenli ve temiz kullanılmalıdır. Öğrenci etüt odalarından ayrıldığında masa üzerinde kitap vb. şahsi eşyalarını bırakamaz. Etüt masasını temellük (sahiplenemez) edinemez.
49. Öğrenci etüt odasında diğer kişileri rahatsız edecek tavırve davranışta bulunamaz. (yemek yemek, sakız çiğnemek, kabuklu yemiş tüketmek vb.)
50. Ortak kullanım alanlarında belirlenen talimatlara göre hareket edilmelidir.
51. Yurt içerisinde hayvan beslenemez.
52. Yurt dâhilinde ve bahçede sigara, içki, oyun kâğıdı, kibrit, çakmak vb. ile patlayıcı madde, kolay tutuşan gaz vb. madde bulundurulamaz,kullanılamaz.
53. Hiçbir odada yemek yapılamaz. Elektrikli soba, su ısıtıcısı ve benzeri elektrikli alet kullanılamaz.
54. Duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerine yazı yazamaz, işaret ve benzeri şekiller çizemez, yapıştıramaz, bunlara zarar veremez. Yurdun herhangi bir yerine,idarenin onayı olmadan herhangi bir duyuru veya afişi asamaz; yasa dışı gazete,kitap,dergi, broşür bulunduramaz. Yurt odalarını, tesislerini, çevresini amaç dışı kullanamaz, çevreyi kirletemez.
55. Yurt Yönetiminin astığı ya da asılmasına izin verdiği duyuruları koparamaz, yırtamaz, değiştiremez, üzerine yazı yazamaz veya resim yapamaz.
56. Yurtlarda internet kullanımında genel ahlaka aykırı sitelere girilemez. Sosyal medya üzerinden illegal, terörü ve onu teşvik edici,herhangi bir örgütle ilgili paylaşımda bulunulamaz.
57. Kurum içinde, kurum dışında ve Sosyal medyada, Ensar Vakfına zarar verici, aşağılayıcı yorum ve paylaşımda bulunamaz.
58. Yurtta güvenliği tehlikeye sokan eylemlerde bulunamaz;
- Yangın alarmını ve yangın çıkış kapılarının alarmlarını devre dışı bırakamaz,
- Yangın tüpünü ve hortumunu gereksiz kullanamaz,
- Yangın kapılarını ve yangın merdivenlerini gereksiz yere kullanamaz,
- Güvenlik kameralarının görüntü almasını engelleyici faaliyette bulunamaz,
59. Yemekhane ve kafeteryada televizyon sesi rahatsızlık verecek derecede olamaz. Eğitici ve haber niteliği olmayan programlar seçilemez,seyredilemez.
60. Hemcinsleri dışında her hangi bir kişi ile birlikte yurt civarında bulunamaz.
İDARİ YÜKÜMLÜLÜKLER
61. ENSAR VAKFI Eğitim Komisyonu, öğrencinin kişisel, sosyal- kültürel ve ruhsal gelişimini önemser. Yurtta barınan öğrenci, eğitim komisyonunun hazırladığı ‘Genel Seminerler’ ile birlikte en az bir atölye ve seminer çalışmasına katılmak zorundadır.
62. Ensar Vakfı Rize Şubesi ve ilgili yurt tarafından yürütülecek eğitim ve kültür alanındaki sosyal etkinliklerin en az birine katılmak.
63. Yurt İdaresi tarafından yapılan bütün duyuru ve ilanları dikkate almak.
64. Yurtlarda idari personelin ve görevli personelin işlerine müdahale etmemek, onlara karşı saygılı davranmak.
65. Ensar Vakfının; insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulduğunu, yurtta, sosyal hayatta vakfın bu değerlerine uygun davranılması gerektiğini kabul etmek.
66. Yurt Müdürlerince ve görevli yetkililerce kendisinden istenen açıklamaları geçerli bir neden olmadan zamanında yapmamak, çağrı yazılarını almaktan kaçınmak, zamanında cevap vermemek, yurt yöneticilerinin çalışmalarını güçleştirmek.
67. Yukarıda belirtilen hususlara ve bunların dışında Ensar Vakfı’nın yurtla ilgili aldığı kararlara(İnternet sitesinde yayınlanan en son güncel hali) uymadığım takdirde Yurtlar Yönetim Kurulu’nca hakkımda disiplin işlemi yapılacağını ve bu işlem sonucu uyarı, kınama, yurttan geçici uzaklaştırma ve yurttan kesin çıkarma cezaları uygulanacağını kabul ederim.
68. Yurt yönetimi gerekli gördüğü hallerde ‘ taahhütname ‘ üzerinde değişiklik yapabilir.